Mistä saa ladattua valmiita 3D-malleja?

Verkko on pullollaan ilmaisia 3D-malleja, joita voit ladata ja tulostaa. Löytyy toki maksullisiakin, mutta tässä jutussa kerromme teille kolme eri paikkaa mistä saat ladattua 3D-malleja tulostettavaksi täysin ilmaiseksi.

Thingiverse

Pakko varmaan aloittaa sillä minkä varmaan kaikki jo tuntee ja ainakin tietää. Thingiverse on ollut 3D-mallien jakopaikka kauan, siis todella kauan. Itse kävin täällä katsomassa malleja jo ennenkuin omistin 3D-tulostimen.

Harmikseni Thingiverse on mennyt alaspäin ominaisuuksien, toimintojen ja muutenkin käytön suhteen. Itse en omia mallejani enää sinne julkaise ja ne mitä siellä ovat saavat jäädäkin sinne.

Thingiversestä tulee kuitenkin katsottua malleja sillä siellä niitä on ja sieltä löytyy tosi hyviä malleja.

Osoite: thingiverse.com

Printables (entinen PrusaPrinters)

Printables on tällä hetkellä omasta mielestäni tosi kovassa nosteessa ja sitä kehitetään aktiivisesti. Sen nimi oli vielä pari viikkoa sitten PrusaPrinters, mutta se muutti nimensä yleisempään Printables muotoon sillä siitä halutaan tehdä paikka 3D-malleille.

Itse henkilökohtaisesti pidän Printablesta ja tulen sinne julkaisemaan omia malleja ja käytän pääasiassa sitä. Vaikka se on Prusan (3D-tulostimien valmistaja) ylläpitämä ja tekemä niin silti tulen käyttämään sitä.

Siellä onkin paljon hyvää ja paljon sitä mitä toivoin Thingiverseen jo aikaa sitten.

Osoite: printables.com

Thangs

Thangs onkin ehkä mielenkiintoisin näistä kaikista sillä se hakee malleja niin Printablesista, kuin Thingiversestä ja tietysti omasta tietokannastaan. Sekä taitaa hakea parista muustakin paikasta mitä en tässä nyt maininnut sillä en itse niitä niin aktiivisesti käytä.

Tässäkin on paljon hyvää ja toiminnot kattavia. Itse en kuitenkaan tänne ihan sisälle päässyt ja pidin Printablesia itselle mielekkäämpänä paikkana jakaa mallit.

Osoite: thangs.com

Muita paikkoja

Tässä pari muutakin paikkaa mistä saa malleja ladattua:

Unohtuiko listasta jotain tai onko sinulla mielipide jostain näistä sivustoista? Jätä kommenttia tänne tai foorumille!